Autor: 021.rs

Novi Sad
24.03.2024.
11:05 > 11:02
Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...
  • Ljubičica

    25.03.2024 03:13
    Dilka
    Joj da, pričalo se da su okrenuli mapu i zato su gađali Novi Sad i naše mostove misleći da je Kosovo.

    Ja se sećam da sam bila na poslu u Jevrejskoj ulici, bio mi ujak i ubeđivao da nema šanse da nas bombarduju. Krenuo kući i odjednom bljesak, narod na ulici zastao, gleda u nebo, kad još jedan, i još jedan. Tada počinje panika, ljudi počeli da trče, kolone automobila. Mene zove mama i viče bombarduju nas. Ja zaključavam radnju i toliko sam trčala, da sam kući bila za 5 minuta. Prvih dve nedelje baš je bilo strašno, a posle što kaže čitalac, smo se nekako "navikli". Radile koleginica i ja do sirena, onda polako kući, jer se pričalo da će i poštu gađati, a mi tu blizu radile. Vodile radnju dok nam je gazda bio na straži. U sl.vreme sedeli u Trčiki u zinat. A što se tiče mosta... Kako stanujem na Podbari, osetili smo i most Maršala Tita i novi most (Žeželjev) i rafineriju, zgrada se tresla svaki put. Osposobili smo sklonište (tad smo jedini put sve komšije bile ujedinjene) i sedimo u skloništu, sve se trese i stalo. Uključimo radio i čujemo kako su srušili most. Muk u skloništu i svi počinjemo da plačemo. I staro i mlado i muško i žensko.
  • Dilka

    24.03.2024 20:05
    zato
    sto Ameri ne znaju geografiju i mislili su da je Novi Sad glavni grad Kosova - barem je kasnije tako "provaljeno"
  • Nsns

    24.03.2024 18:20
    Secanje
    @Nenad- Mislim da je namera bila da se oteza manevar jedinica VJ - slanje pojacanja na KiM u slucaju kopnene ofanzive
  • Novosadjanka

    24.03.2024 18:00
    Baš tako kako kako je čitalac opisao je živela većina novosadjana, kao i moje dete, njegov vršnjak. Nama starijima, koji smo imali radnu obavezu nije bilo baš zabavno. Na poslu, a oni krenuli i danju da tuku... ne znam gde je bomba pala, čekam vesti, mislim na dete kod kuće...
    Ne ponovilo se, nikome, nikada!
  • Emi

    24.03.2024 17:45
    @Nenad
    Samo u Bg nisu bombardovani.
    Srušeni su svi na Dunavu i Bezdan i Erdut, Bačka Palanka, Beška...
  • @Nenad

    24.03.2024 16:51
    Iz istog razloga zbog kojeg su gađani i objekti elektro-energetske mreže po Vojvodini, zato što su zajedno sa novosadskim mostovima ugrožavali živote i ljudska prava Albanaca sa Kosova i Metohije.
  • Nenad

    24.03.2024 15:30
    Zna li neko zašto su bombardovani mostovi baš u Novom Sadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna